Blowerdoor Test

Home / Blowerdoor Test

Uw woning goed isoleren, daar raken we meer en meer van overtuigd. Pakken isolatiematerialen worden uit de winkels gesleurd.

Maar je mag jezelf zo dik aankleden als je wil, als je hemd niet in je broek zit, zal je kou blijven hebben. Voor je woning is dit niet anders. Vaak wordt het belang van luchtdichtheid tijdens het bouwproces onderschat.

Met een Blowerdoor luchtdichtheidstest kan B-VEX de luchtdichtheid van uw woning meten. Deze meting moet gebeuren volgens de norm EN13829.

Tijdens een Blowerdoor luchtdichtheidsmeting wordt het gebouw in lichte onderdruk en overdruk gezet. Hiervoor zet men een aangepaste ventilator, de Blowerdoor, in een deur of andere opening.

Een Blowerdoor procedure bestaat uit zowel een kwantitatieve meting als een kwalitatieve controle van de uitgevoerde luchtdichtingswerken.

Zowel de meting als de controle van de luchtdichtingswerken zijn van groot belang. Niet in het minst omdat men door de controle en het oplossen van problemen (luchtlekken) het EPB resultaat en uw energieverbruik vaak aanzienlijk kan verbeteren (naargelang de ernst van de gevonden luchtlekken).